Premoženjska zavarovanja

Zavarujmo, kar smo gradili skozi celotno svojo življenjsko pot.

Premoženje je eno in edino, katerega ustvarjamo, gradimo, obnavljamo skozi celotno življenjsko obdobje. Je naše srce, v katerega vlagamo svojo ljubezen, da se v njemu počutimo, kar se da udobno, domače in lepo. Zato ga je potrebno varovati pred nenadnimi in nepredvidljivimi dogodki, kot so potres, poplave, vremenske ujme ipd. saj na to žal mi sami nimamo vpliva. Vsi ti dogodki so zelo velik razlog, da svoje premoženje zavarujemo in s tem omilimo posledice ob škodi ter kar je najbolj pomembno, smo bolj mirni.

V podjetju Tribuna Kapital se zavedamo kako dragoceno je za vas vaše premoženje. Za vas smo pripravili vrsto ugodnosti, koristi in kvalitetnih informacij, s katerimi boste resnično podkrepili besede:

Samo dobro zavarovano je resnično kvalitetno zavarovanje.

 

Dobro je vedeti

Zavarovalna kirtja se združuje v pakete zavarovanj, ki ustrezajo različnim potrebam zavarovancem ter istočasno znižujejo višino zavarovalne premije, ki bi jo plačali za sklenitev posamičnih zavarovanj. Zavarovanje je praviloma sklenjeno na novo vrednost, kar pomeni, da zavarovalnica ne bo zmanjševala škode na račun amortizacije. Če bo do škodnega dogodka prišlo, vam zavarovalnice zagotavljajo pomoč na domu ter hitro in učinkovito reševanje škode.

Kaj vse lahko zavarujem?

Če pa sodite med tiste, ki še nimate kvalitetno zavarovanega stanovanja ali hiše, pa vabimo, da nas pokličete in zahtevate takoj, da vas obiščemo in vam ponudimo le kvaliteto! Kajti le to si tudi zaslužite!

Premoženje je eno in edino, katerega ustvarjamo, gradimo, obnavljamo skozi celotno življenjsko obdobje.  Je naše srce v katerega vlagamo svojo ljubezen, da se v njemu počutimo,kar se da udobno, domače in lepo. Zato ga je potrebno varovati pred nenadnimi in nepredvidljivimi dogodki, na katere pa včasih žal ne morete vplivati.

Vplivate pa lahko nato, kako dobro boste svoje premoženje zavarovali  in ga zavili v objem varnosti, kateri ga bo varoval pred vsemi nezaželjenimi vplivi.

Požar, ujme, vlom., potres, . lahko v trenutku izničijo vaša dolgoletna prizadevanja.

Ne dovolite, da vas nepredvidljivi dogodki prehitijo. Ukrepajte sami in to sedaj. Saj nesreča nikoli ne počiva.

Zavarovalnice vam ponujajo veliko paketov, s katerimi boste za svoje premoženje poskrbeli tako zelo dobro, da vam ne bo potrebno skrbeti, če bi se mu kaj zgodilo.

V podjetju Tribuna Kapital se zavedamo kako dragoceno je za vas vaše premoženje. Za vas smo pripravili vrsto ugodnosti, koristi in kvalitetnih informacij, s katerimi boste resnično podkrepili besede: samo dobro zavarovano je resnično kvalitetno zavarovanje.

Mogoče veste kakšna je vrednost vaše opreme? Verjetno nas je bolj malo takih, ki natančno vemo koliko smo odšteli za njo.  Vendar večina  pa nas ve, kaj nam oprema pomeni in kaj vse z njo lahko počnemo.  Skupno vsem nam pa je, da želimo za njo čim bolje poskrbeti in  jo ohranjati in ne pustiti, da se ji kaj pripeti.

Oprema je kot nekakšen travniški cvet, ki daje lepoto travniku. Več kot je cvetov, lepši je travnik. Vsem pa je v interesu seveda imeti čim lepši travnik posajen s tisočero različnih cvetov, ki vam dajejo občutke lepote, mirnosti in udobnosti. Vsako stanovanje je različno od drugega in vsakemu stanovanju daje življenje stanovanjska oprema. Zato poskrbite, da bo vaša oprema imela res čudovito življenje.

S temeljnim zavarovanjem stanovanjskih premičnin vam zavarovalnice ponujajo  obsežen izbor zavarovalnih kritij, katere lahko, glede na vaše potrebe, še dodatno razširite. Posebno kvaliteto zavarovalnega kritja predstavlja zavarovanje na novo vrednost, ki vam zagotavlja povrnitev škode brez odbitka amortizacije.

Predmeti zavarovanja v stanovanjski opremi so pohištvo, gospodinjski aparati, obleke, denar, nakit, kolesa, ostali dragoceni predmeti.itd..

Poskrbite, da boste resnično dobro poskrbeli za njihovo varnost.

Zavarovalnice vam prav tako krijejo del nastalih stroškov kot so npr.  stroški zamenjave ključavnice, stroški preklica in nabave novih dokumentov in del dodatnih stroškov, ki ste jih utrpeli ob škodnem dogodku.

Izbrano vrsto kritja lahko po potrebi oplemenitite s povišanjem nekaterih limitov ali s sklenitvijo dodatnih zavarovanj, kjer lahko izbirate npr. med dodatnim zavarovanjem odgovornosti zasebnika, dodatnim strojelomnim zavarovanjem vaših gospodinjskih aparatov in drugih električnih naprav ali dodatnim zavarovanjem proti potresu.

Potresne škode je do določene mere mogoče omejiti z upoštevanjem predpisov o protipotresni gradnji. Seveda pa tudi protipotresno grajene zgradbe niso popolnoma varne pred škodami, ki jih lahko povzroči močnejši potres.

Predmet zavarovanja so vse vrste gradbenih objektov in premičnin. Zavarovalnica krije uničenje ali poškodovanje zavarovanih stvari, ki nastane neposredno zaradi potresa ali v vzročni zvezi z njim.

Potresna ogroženost Slovenije

Slovenija leži na južnem območju evroazijske oziroma severnem obrobju jadranske plošče. V bližini je še afriška plošča, ki se dotika evroazijske. Te plošče se počasi premikajo in narivajo druga na drugo, zaradi česar nastajajo med njimi napetosti, ki so po navadi vzrok za nastanek potresov.

Slovenija je potresno zelo ogrožena in lahko pričakujemo rušilne potrese VIII. do IX. stopnje po EMS (evropska potresna lestvica) lestvici.

Na tleh Slovenije je vsako leto 300 do 400 registriranih potresov. V zgodovini je bilo na našem ozemlju preko 60 rušilnih potresov, samo v 20. stoletju dvajset s VII. Stopnjo po evropski potresni lestvici. Potresno najbolj ogrožena območja so: tolminsko, idrijsko, ljubljansko, ilirsko bistriško in krško-brežiško. Potresno najbolj ogrožena mesta pa so: Tolmin, Idrija, Ljubljana, Litija, Ilirska Bistrica, Metlika, Črnomelj, Krško in Brežice.

Prevzeti odgovornost za nekaj pomeni zmožnost odzivanja.Odgovornost je dandanes vse bolj pomembna veščina, ki se pojavlja na veliko področjih. Namen zavarovalnega področja je, ponuditi varnost. In ravno zato, se za zavarovanje odgovornosti odločajo tako podjetja kot posamezniki.

Večina ljudi ne pozna zelo pomembne informacije in sicer, da lahko poleg samostojne odgovornostne zavarovalne police, odgovornost proti tretjim osebam (izključeni ste vi in vaša družina) dobro zavaruje že z različnimi paketi premoženjskega zavarovanja, ki ga sklepa za svoj dom.

Seveda sta obseg in predvsem višina kritja, odvisni od različnih zavarovalnic.

Obstajata dve varianti zavarovanja odgovornosti in sicer:

  • Zavarovanje odgovornosti iz hišne in zemljiške posesti oz. odgovornost iz etažne lastnine, katero lahko zavarujemo v paketu kritij za vašo nepremičnino.
  • Zavarovanje odgovornosti zasebnika, ki se sklene v paketu zavarovanja za premičnine (stanovanjsko opremo).

Samo pomislite, koliko neprijetnih dogodkov se vam lahko zgodi  v stanovanju za katere morate klicati mojstre, da vam jih pridejo popraviti. V nedeljo zvečer ugotovite, da vam pušča pipa; izgubili ste ključe in ne morete v stanovanje, v električni vtičnici se nekaj čudno smodi in bliska…

Ker gre po navadi za stresne situacije v katerih bi potrebovali hitro pomoč, vam zavarovalnice ponujajo kvalitetne rešitve, s katerimi vam bodo v večini odpravile večino nastalih težav.

Za vse tiste, ki bi resnično radi, da na hitro odpravite vse težave, je za  vas je kot nalašč asistenca doma, kjer vam bodo pri hišnih popravilih pomagali strokovnjaki.

V splošnem vam zavarovalnice s sklenitvijo asistence ponujajo naslednje storitve:

  • inštalaterja pri okvarah vodovoda in kanalizacije
  • elektroinštalaterja pri okvarah električne napeljave
  • inštalaterja pri okvarah ogrevalnega sistema
  • inštalaterja pri okvarah klimatske naprave
  • krovca pri poškodbah strehe ali ostrešja
  • mizarja ali ključavničarja pri poškodbah vrat in oken
  • steklarja pri razbitju zunanjih stekel
  • čistilni servis

Asistenc, ki jih zavarovalnice ponujajo vam v osnovi  krijejo potne stroške obrtnika in prvo uro njegovega dela, medtem ko stroške uporabljenega materiala nosite sami (npr. pipa, žarnica ipd.).

Torej, vsakokrat ko se bo zgodila kakšna malenkost v vašem domu in jo bo potrebno na hitro popraviti, boste vi mirni, namreč zato, ker veste, da imate sklenjeno asistenco, s katero vam bo zavarovalnica na hitro uredila vse težave. Vse kar boste morali narediti, da boste poklicali asistenčno številko zavarovalnice, vse ostalo bo prepuščeno njim.

Z vami smo že od leta 1995. Zaupa pa nam več kot 30.000 zadovoljnih strank. Zaupajte nam tudi vi.

Pri nas lahko sklenete zavarovanja naslednjih zavarovalnic:

Povpraševanje


Vas zanima informativni izračun za zavarovanje? Pošljite nam povpraševanje in potrudili se bomo, da vam pripravimo najugodnejšo ponudbo v najkrajšem možnem času.