Osebna zavarovanja

Človek vedno poskuša najti način, kako bi se počutil varno in brezskrbno.

Kaj je osebno zavarovanje?

Že samo poimenovanje »osebno zavarovanje« nam pove,da gre pri tovrstnih zavarovanjih za zavarovanje osebe, nas samih.

Delimo jih na:

  • Življenjska zavarovanja
  • Nezgodna zavarovanja
  • Zdravstvena zavarovanja
  • Življenjska zavarovanja:

“Zavarujte sebe in svoje najbližje”

Življenjska zavarovanja:

Vsak dan smo mi in naši najbližji izpostavljeni nepredvidljivim dogodkom. Namen osebnega življenjskega zavarovanja, pa naj bo to klasično, naložbeno zavarovanje ali zavarovanje rizika smrti, je zavarovati sebe in svoje najbližje pred izgubo dohodka, omogočiti finančno odvisnim določena sredstva za preživetje ali plačevanje različnih stroškov, kot so krediti, preživljanje družine, varčevanje za pokojnino ipd.

Življenjska zavarovanja so dolgoročna zavarovanja, saj se večinoma sklepajo na dobo daljšo od desetih let, katera je potrebno sklepati glede na potrebe vsakega posameznika in na okolje v katerem živi.

Komu je namenjeno?

Namenjeno je vsem, ki želite vaše življenje zavarovati, hkrati pa tudi vlagati denar in poskrbeti za varno sedanjost in svetlo prihodnost. Naložbeno zavarovanje je namenjeno tistim, ki želite potencialno višje donose kot pri mešanem življenjskem zavarovanju. Z vloženimi sredstvi boste poskrbeli za dobre donose, z zavarovanjem pa boste poskrbeli za socialno varnost tistih, ki bi po najhujšem ostali brez vaše pomoči.

Premalokrat se zavedamo, da je zavarovanje nas samih najpomembnejše.

Vsak posameznik ima svoje potrebe, želje in zmožnosti pri sklenitvi osebnega zavarovanja. Zavedamo se, da je zavarovalniški trg nasičen s poplavo informacij o zavarovanju in varčevanju. Včasih nam preglavico povzroča že izbira zavarovalnice. Za izbiro najprimernejšega zavarovanja je potreben posvet. Ni namreč vsako zavarovanje primerno za vsakogar, zato smo na Tribuni tu za vas. Z veseljem bomo prisluhnili vašim željam in dilemam.

Kakšna osebna zavarovanja poznamo?

Naložbeno življenjsko zavarovanje vam na eni strani ponuja zavarovanje, na drugi strani pa varčevanje.

Višina zavarovalne vsote izbereta zavarovalec in zavarovana oseba na začetku zavarovanja.  Z Naložbenim življenjskim zavarovanjem poskrbite za uresničitev svojih življenjskih ciljev in hkrati zagotovite varnost svojim najbližjim. Združuje življenjsko zavarovanje in varčevanje, vezano na gibanje vrednosti enot premoženja izbranih skladov, kar ob običajnih ugodnostih življenjskih zavarovanj omogoča aktivnejši pristop k zavarovanju.

Za razliko od klasičnega življenjskega zavarovanja, lahko pri naložbenem zavarovanju, sami izbirate strategijo vlaganja. Lahko se odločite med dinamično, uravnoteženo ali konzervativno. Naložbeno zavarovanje vam torej ponuja možnost dosega višjih donos in izplačil.

Kvalitetna naložbena zavarovanja vsebujejo skoraj identične postavke, kot klasična življenjska zavarovanja.

Prav tako lahko izberete sklad z fiksno in varno donosnostjo. Enako kot pri klasičnih življenjskih zavarovanjih. Razlika je le v tem, da pri klasičnih življenjskih zavarovanjih med samim potekom zavarovanja, ne  morete dvigovati denarja. Pri naložbenih  pa je to mogoče.

Ob koncu zavarovalne dobe se upravičencu izplača dogovorjena zavarovalna vsota s pripisanimi dobički. Izplača se lahko v enkratnem znesku in/ali se izplačuje v obliki mesečne rente.

Večina zavarovalnic vam ponuja izbiro različnih skladov in strategij. Zaradi kriznih časov, pa so spet nekatere zavarovalnice opazile priložnost za sestavo novega sklada z  garancijo na vložena sredstva.

Življenje je neprecenljivo. Zato, ga je potrebno ceniti dovolj visoko!

Življenje je odgovornost do nas samih in do svojih najbližjih. Gre za zaupanje, da s pravilnimi koraki gradimo svojo prihodnost in prihodnost svoje družine, svojih najbližjih.

Življenjska zavarovanja omogočajo kar najboljšo varnost v nepredvidljivem svetu. Odločite se lahko za življenjsko zavarovanje po vaši meri. Zavaruje se lahko vsak, od mladih do upokojencev.

Za kaj gre?

Klasično življenjsko zavarovanje je zavarovanje za smrt in varčevanje z v naprej dogovorjeno zavarovalno vsoto.

Z dogovorjeno zavarovalno vsoto boste sebi, predvsem pa svoji družini, partnerju in drugim dragim zagotovili pomoč ob nastopu katerega izmed nesrečnih dogodkov, ki lahko v vsakem trenutku posežejo v vaše življenje.

Komu je namenjeno življenjsko zavarovanje?

Seveda je glavni namen življenjskega  zavarovanja  – dolgoročna socialna varnost. Varnost v smislu kvalitetne pokojnine. S mesečnim dolgoletnim varčevanjem boste sami prevzeli odgovornost za svojo pokojnino. Pri klasičnih življenjskih zavarovanjih vam zavarovalnica poleg fiksnega  donosa, vsako leto pripiše še dobiček, ki ga ustvari.

Pri zavarovanju za smrt se zavarovalna vsota izplača upravičencu samo v primeru, da zavarovanec v zavarovalnem obdobju umre.

Vplačanih premij zavarovanec nikoli ne dobi izplačanih.

Nezgodna nikoli ne počiva. Ne dovolite, da vam nezgoda prekriža vaše začrtane cilje na vaši življenjski poti. Vsakodnevno hitenje, dogodki, ukvarjanje s športom, vožnja z avtomobilom ali pa le preprosto ukvarjanje z vašo najljubšo aktivnostjo. Vse to so priložnosti za nezgodo. Nezgode se namreč ne zgodijo samo extremnim osebam. Zgodijo se lahko vsakomur. Ne pustite, da vas prehitijo, izkoristite trenutke, ki se vam ponuja in izberite ustrezno nezgodno zavarovanje.

Ob sklenitvi nezgodnega zavarovanja je pomembno, da izberete za vas najustreznejšo obliko tega zavarovanja.

Prednosti sklenitve nezgodnega zavarovanja:

  • zagotovite si finančno varnost v primeru nepredvidenih dogodkov
  • ugodne mesečne premije nezgodnega zavarovanja z različnimi kombinacijami, ki se med seboj razlikujejo po zavarovanih nevarnostih in višini jamstva
  • zavarujete lahko svojega družinskega člana (zakonskega oz. izvenzakonskega partnerja in/ali otroka)

Princip nezgodnega zavarovanja

Nezgoda je vsak dogodek, ki je od zavarovančeve volje neodvisen in nanj deluje zunanja sila. Sklenitelj zavarovanja plačuje dogovorjeno premijo, zavarovalnica pa se obveže izplačati dogovorjeno zavarovalno vsoto – nadomestila v primeru poškodbe ali smrti, ki nastane kot posledica nezgode.

Zdravje je ena največjih vrednot, ki nima cene. Tega se začnemo zavedati šele, ko zbolimo. Najbolj poznano zdravstveno zavarovanje, je dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki ga večina Slovencev plačuje proti plačilu stroškov, ki jih obvezno zavarovanje ne plača.

Zavarovalnice so se v času, ko imamo v slovenskem javnem zdravstvu dolge čakalne vrste prilagodile z nadstandardnimi zdravstvenimi zavarovanji, ki nam krijejo samoplačniškega zdravnika specialista.

Izjava naše stranke

Z uslugami podjetja Tribuna kapital sem izredno zadovoljen . Vse ponudbe so zelo ugodne, usluge in kontakti z vašim agentom pa izredno zanesljive, prijazne in hitre. Zato bom pri Vas tudi v bodoče imel zavarovano vse, kar imam zdaj (stanovanje, avto, motor in vsa osebna zavarovanja).

- Marko Jurjec
Z vami smo že od leta 1995. Zaupa pa nam več kot 30.000 zadovoljnih strank. Zaupajte nam tudi vi.

Pri nas lahko sklenete zavarovanja naslednjih zavarovalnic:

Povpraševanje


Vas zanima informativni izračun za zavarovanje? Pošljite nam povpraševanje in potrudili se bomo, da vam pripravimo najugodnejšo ponudbo v najkrajšem možnem času.