Avtomobilsko zavarovanje

Zavarovani na vsaki poti. Vaš jekleni konjiček vam bo hvaležen.

Kako izbrati najprimernejše zavarovanje?

V Sloveniji je avtomobilsko zavarovanje možno skleniti že skoraj vsepovsod. Zavedamo se, da so za vas ključne informacije, ki jih pri sklepanju zavarovanja prejmete. Na žalost se pogosto zgodi, da ob sklenitvi zavarovanja niste deležni ustreznega svetovanja in podpore. Na nas se lahko zanesete, da vam bomo po najboljših močeh pomagali do najustreznejše zavarovalne police. Pošljite nam povpraševanje.

Sklenite najboljše zavarovanje za vašega jeklenega konjička.

Dobro je vedeti

Pri sklepanju avtomobilskega zavarovanja vašega vozila bodite pozorni na samo kritje, ki vam ga zavarovalnica ponuja. Velikokrat se seveda zgodi, da za vaše vozilo sklenete nekvalitetno zavarovanje, ki pa ne pokriva vseh zavarovalnih možnosti, ki bi jih potrebovali.

Dandanes je marsikdo življenjsko odvisen od svojega jeklenega konjička. Zakonsko je predpisano samo obvezno zavarovanje (AO), da pa bo vaše vozilo zares dobro zavarovano, vam  nudimo celo vrsto kasko in drugih avtomobilskih zavarovanj, ki vam bodo olajšala manj prijetne avtomobilistične trenutke.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti  krije škodo, ki jo zavarovanec povzroči s svojim ravnanjem v prometu tretjim osebam. Zavarovanje krije materialno škodo (škodo na drugih vozilih, zgradbah, ipd.) in nematerialno škodo (poškodovanje oseb).

Osnovno zavarovanje krije le škodo, povzročeno drugim udeležencem v prometu, na pa tudi škodo, povzročeno zavarovancu, zato priporočamo, da osnovno zavarovanje nadgradite še z dodatnim zavarovanjem zaradi telesnih poškodb – zavarovanjem AO-plus.

Voznik motornega vozila, s katerim je bila povzročena škoda, po zakonu nima pravice do odškodnine iz zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Zaradi takšnih primerov, je smiselno poskrbeti za dodatno zavarovanje – AO plus.

S sklenitvijo dodatnega AO plus zavarovanja poskrbimo, da kot voznik povzročitelj pridobimo pravico do odškodnine za lastne telesne poškodbe, saj osnovno zavarovanje odgovornosti (AO) ne vključuje kritja škode povzročene vozniku vozila, s katerim je bila povzročena nesreča.

Kaj je AO plus in zakaj je pomemben:

Gre za kritje oziroma nadomestilo škode, ki je nastala zaradi telesnih poškodb ali smrti voznika kot posledica prometne nesreče z vozilom, za katerega je sklenjen AO plus. Sorodniki povzročitelja prometne nesreče, ki ima sklenjeno AO plus zavarovanje, lahko dobijo odškodnino v primeru njegove smrti in težjih poškodb, ki imajo za posledico invalidnost, povrne pa se jim tudi materialna škoda. AO plus je pomemben tudi v primeru deljene krivde za  prometno nesrečo, ko ni kriv le eden izmed udeležencev, ampak je podana sokrivda. V tem primeru bo vsak udeležen voznik dobil povrnjeno škodo v tistem odstotku, za katerega sam odgovarja, na podlagi AO plus zavarovanja, preostali odstotek pa iz avtomobilskega zavarovanja drugega udeleženca

Pot je prijetnejša, če se lahko zanesete na pomoč v nesrečnem slučaju z vašim vozilom. Zavarovanje asistence nam zagotavlja 24-urno brezplačno pomoč v primeru prometne nesreče, okvare vozila, kraje vozila, telesne poškodbe ipd.

Z vami na poti, brez dodatnih stroškov.

Pomoč je dosegljiva v Sloveniji in vseh evropskih državah.

Lahko je majhno, veliko, prostorno, drago, veliko. Kakorkoli, za vas je dragoceno. In ravno zato, so zavarovalnice za vas pripravile različne možnosti zavarovanja vašega jeklenega konjička, motorja, plovila ali letala.  Pomembno je le, da je vaša dragocenost dobro zavarovana, da se lahko v miru prepuščate užitkom, ki vam jih ponuja.

Zavarovanje avtomobilskega kaska obsega kritje večine škod na motornem vozilu, povzročenih med vožnjo, v mirovanju ali na parkirišču. Avtomobilski kasko torej krije škodo, ki nastane neodvisno od voznikove volje.

Pri splošnem kasku lahko izbirate med različnimi kombinacijami sklopov zavarovanih nevarnosti:

Polno kasko zavarovanje vašega jeklenega konjička vam ponuja vse kombinacije kritja vašega vozila. Polni avtomobilski kasko se seveda priporoča za novejša vozila. Kar je potrebno  vedeti, da lahko pri polnem avtomobilskem izbirate med različnimi odbitnimi franšizami. Pomen odbitne franšize je v tem, da v primeru nesreče na vašem avtomobilu, krijete % od nove nabavne vrednosti sami, ostalo pa vam krije zavarovalnica.

Delno kasko zavarovanje vam omogoča, da za svoj denar iztržite največjo stopnjo varnosti za vaš avtomobil tako, da kritje prilagodite tveganjem, ki jim je vaše vozilo bolj izpostavljeno. Kritje, ki ga nudijo posamezne kombinacije je enako kritju, ki je vključeno v polnem kasko zavarovanju.

Delno kasko zavarovanje lahko sklenete skupaj z zavarovanjem avtomobilske odgovornosti ali z zavarovanjem polnega avtomobilskega kaska. Delni avtomobilski kasko lahko sklenete tudi brez sklenitve splošnega avtomobilskega kaska.

Obstajajo različne kombinacije, ki jih lahko zavarujete, kot primer navajamo le nekatere:

  • Kombinacija parkirišča
  • Kombinacija steklo krije
  • Kombinacija svetlobna telesa
  • Kombinacija divjad …

Opomba: Prednost sklenitve delnega kaska je tudi v tem, da nimate odbitne franšize ter da ne izgubite bonusa ob uveljavljanju škode.

Izjava naše stranke

Hitro, enostavno, učinkovito. Kot stranki se ti posvetijo in ponudijo optimalno zavarovanje in za to sem jim tudi hvaležen!

- Mitja Benedik
Z vami smo že od leta 1995. Zaupa pa nam več kot 30.000 zadovoljnih strank. Zaupajte nam tudi vi.

Pri nas lahko sklenete zavarovanja naslednjih zavarovalnic:

Povpraševanje


Vas zanima informativni izračun za zavarovanje? Pošljite nam povpraševanje in potrudili se bomo, da vam pripravimo najugodnejšo ponudbo v najkrajšem možnem času.